Declaraties bestuurders universiteiten

Bussemaker: onderzoek naar declaraties universiteiten

15 juni 2015 19:32 Aangepast: 15 juni 2015 20:13
Archieffoto. Beeld © ANP

Minister Jet Bussemaker van Onderwijs wil de omstreden declaraties van universiteiten nader bekijken, laat zij weten aan RTL Nieuws. Daarmee reageert ze op de onthulling dat universiteitsbesturen declaratieregels negeren.

"Bestuurders moeten zich er van bewust zijn dat het publiek geld is dat ze uitgeven en dat voor onderwijs bestemd is", laat Bussemaker weten via een woordvoerder. "De eisen ten aanzien van declaraties en verantwoording zijn niet voor niets eerder al aangescherpt. Ik zie ook grote verschillen tussen de bestuurders."

ZIE OOK: Bestuurders universiteiten omzeilen declaratieregels

"Bestuurders moeten echter wel hun rol kunnen spelen in het internationale veld dat het hoger onderwijs is. Ik ga met ze in gesprek over hoe we deze uitgaven zo eenduidig en transparant mogelijk krijgen en zal nagaan of de eisen ten aanzien van declaraties aanscherping behoeven."

Kamerleden hebben boos gereageerd op het nieuws dat universiteitsbestuurders declaratieregels aan hun laars lappen. De SP gaat vragen stellen aan minister Jet Bussemaker van Onderwijs.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore