Woede om 'minder minder'

Dion Graus: 'Minder minder'-uitspraak heeft de PVV kwaad gedaan

22 augustus 2015 12:12 Aangepast: 22 augustus 2015 12:30
Geert Wilders en Dion Graus Beeld © ANP

PVV-Tweede Kamerlid Dion Graus vindt dat de ‘Minder minder’-uitspraak van Geert Wilders de PVV meer kwaad dan goed heeft gedaan. De PVV’er vertelt in een interview met het AD dat hij zich ongemakkelijk voelde toen hij in de zaal stond en Wilders die uitspraak deed.

"Nou, ik houd niet van die massahysterie. Ik doe er nooit aan mee, ook niet als ze bij een concert roepen dat je je handen in de lucht moet gooien. Daar krijg ik spontaan diarree van. Ik heb niet meegeklapt en ben meteen naar huis gegaan. Die avond wist ik al: dit gaat fout", zegt Graus over de uitspraak van Wilders.

Vertrek uit Kamer
PVV-leider Wilders vroeg in maart vorig jaar aan zaal met PVV-aanhangers of ze meer of minder Marokkanen willen. De zaal scandeerde vervolgens 'minder minder'. Daarop reageerde Wilders met de woorden: "Dan gaan we dat regelen".

Graus beklaagt zich in de krant dat hij door die uitspraak niets meer gedaan krijgt in de Tweede Kamer. Partijen weigeren sinds de uitspraak moties te steunen van de partij. "Nu is het totaal gedaan met de steun aan ons."

En daar heeft Graus grote moeite mee. Hij overweegt om die reden te stoppen met zijn werk als Kamerlid als deze periode afloopt. "Als het zo blijft zoals nu, zal ik stoppen bij de volgende verkiezingen.''

Lees meer op RTLNieuws.nl: Wilders: Willen jullie meer of minder Marokkanen?

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore