Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 juli 2017 12:29

Politie verwijdert beelden van gedrogeerde man na privacydiscussie

Een Facebookpost van de politie Enschede leidde gisteren tot veel reacties. Veel mensen vroegen zich af of de politie de privacy van een man onder invloed niet schond door een video van hem te plaatsen. De politie heeft het bericht inmiddels verwijderd.

Op de beelden was te zien hoe de man, onherkenbaar gemaakt, op de grond ligt en stuiptrekkingen heeft. Hij was voor agenten niet aanspreekbaar. De man was onder invloed van drugs. 

'Heel respectloos'

De politie plaatste het bericht om te wijzen op de gevaren van drugsgebruik. Veel mensen reageerden op het bericht. Sommigen vonden het een goede waarschuwing, maar er waren ook zorgen over de schending van privacy. Zo zei iemand: "Hij wordt mooi te kijk gezet. De politie maakt er een soort sport van om kwetsbare mensen zomaar op Facebook te plaatsen. Dat is heel respectloos en kan de mensen in kwestie beschadigen."

"Als we echter naar de reacties kijken, zien we dat het onderwerp 'privacy' vaak voorbijkomt. Het heeft inmiddels de overhand genomen. Dit was een onbedoeld neveneffect", laat de politie nu weten. "We zijn er niet op uit om de privacy van wie dan ook te schenden. Dit effect heeft geleid tot een een heroverweging. We hebben de post verwijderd."

Topnieuws