Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

26 januari 2017 03:12

Politie neemt bezorging uniformen onder de loep

De Nationale Politie gaat de problemen met de bezorging van politie-uniformen onderzoeken. Agenten krijgen hun uniform nu nog gewoon met de post thuis, maar dat gaat te vaak mis en zo komen criminelen aan een officieel politiepak.

Deze maand meldde het AD dat vorig jaar 41 keer iets mis is gegaan bij de bezorging en dat het al een paar keer daadwerkelijk is voorgekomen dat officiële uniformen zijn gebruikt bij overvallen en ontvoeringen. 

Eind 2015 haalde een van die ontvoeringen het nieuws, toen twee mannen uit een autobedrijf in Breda werden ontvoerd door mannen die, zo was op camerabeelden duidelijk te zien, gekleed waren als een arrestatieteam van de politie.

Bezorgd bij de buren

Postbodes bezorgen bijvoorbeeld een pakketje bij de buren, die niet altijd van goede wil hoeven te zijn. En in sommige gevallen is de postbode zelf een bekende van de politie.

Deze week werd opnieuw een doos met drie officiële politiepolo's verkeerd bezorgd: dit keer bij de Apeldoornse redactie van dagblad De Stentor. Dat was voor de politie de laatste druppel, schrijft het AD.   

Meer op rtlnieuws.nl:
Twee mannen ontvoerd uit autobedrijf Breda

Topnieuws