Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 10:33

Politie: lichaam Anne Faber vermoedelijk verborgen bij Zeewolde

De politie denkt dat het lichaam van Anne Faber verborgen is bij het Nulderpad in Zeewolde. De zoektocht naar de vermiste vrouw werd vanochtend bij die specifieke locatie hervat.

Gisteravond laat is 'op basis van onderzoeksinformatie' een ander gebied in beeld gekomen dan waar eerder gezocht was, zegt de politie. Het gebied bij het Nulderpad (kaartje: zie onder) is vannacht afgezet. "Daar werd één specifieke plek gevonden waar vermoedelijk het lichaam van Anne verborgen is", zegt de politie.

'Onderzoek duurt langere tijd'

Een woordvoerder van de politie zegt het sterke vermoeden te hebben dat Faber vandaag wordt gevonden. De familie is hierover ingelicht.

Het gebied is afgezet. Forensisch experts doen op dit moment onderzoek dat, zegt de politie, 'langere tijd in beslag zal nemen'. "Ze werken van buiten naar binnen in een straal van 150 meter naar de specifieke plek waar we vermoeden dat Anne Faber ligt", zegt een politiewoordvoerder. "Eerst wordt met honden en materieel het gebied in beeld gebracht. In dat gebied wordt gezocht naar sporen en grondverstoringen."

Verlenging voorarrest

Vanmiddag neemt de rechter-commissaris een beslissing over de verlenging van het voorarrest van Michael P., de verdachte die maandag werd aangehouden.

Topnieuws