We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

03 oktober 2017 00:37

Politie ernstig bezorgd om vermiste Anne: ongeluk niet waarschijnlijk

Er zijn geen signalen die erop wijzen dat de vermiste Anne Faber een tijdje zou willen verdwijnen. Uit verhalen van familie en bekenden komt een beeld naar voren van iemand met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Dat staat in het onderzoekdossier van de politie dat gisteravond deels online is gezet.

De politie heeft ook een oproep gedaan aan mensen met een beveiligingscamera bij hun huis of bedrijf. "Woont u in Baarn, Soest, Hilversum, De Bilt of Lage/Hoge Vuursche of omgeving? Wilt u dan uw camera uitkijken van vrijdagavond 29 september 17.00 tot 24.00 uur?" Iedereen met mogelijk waardevolle informatie wordt gevraagd contact op te nemen.

Grote zorgen

De recherche zegt met alle scenario's rekening te houden, maar een ongeluk lijkt niet voor de hand te liggen. De politie maakt zich grote zorgen om het lot van de 25-jarige vrouw.

Anne vertrok vrijdagmiddag uit haar woonplaats Utrecht voor een lange fietstocht op een zwarte omafiets met handremmen. Dat deed ze wel vaker. Ze nam om 18.50 uur nog een selfie op de hoek van de Amsterdamsestraatweg met de Hilversumsestraatweg in Baarn. Die stuurde ze naar haar vriend. Sindsdien werd niets meer van haar vernomen. Haar vriend sloeg alarm toen hij in de loop van de avond geen contact meer met haar kreeg.

Een zoektocht rondom Paleis Soestdijk en bij de Hilversumsestraatweg in Baarn leverde gisteravond niets op.

Video: 'Ze moet hier ergens zijn'

Topnieuws