Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 april 2017 15:10

Politie deelt bewakingsbeelden van brutale inbraak bij Zondag met Lubach

De Amsterdamse politie heeft videobeelden en foto's vrijgegeven waarop te zien is hoe een inbreker in het kantoor van de makers van Zondag met Lubach 'rondsnuffelt' en in totaal vier computers meeneemt.

Opvallend is dat de dief eerst met twee iMacs wegrent als het inbraakalarm afgaat, maar vervolgens een uur later weer terugkomt om nóg meer computers te stelen.

De politie zegt in hun opsporingsbericht op zoek te zijn naar een 'brutale inbreker' die in de nacht van 21 op 22 maart zijn slag sloeg op het kantoor van televisiepresentator Arjen Lubach. Ze plaatsen meerdere foto's bij het opsporingsbericht.

Mogelijk kreeg de inbreker hulp van een tweede dader, die ook kort op de bewakingsbeelden te zien is.

'Rondsnuffelen'

Volgens de politie ging de inbreker vrij rustig te werk. "Hij lijkt vooral het idee te hebben dat niemand hem wat kan maken", zegt een politiewoordvoerder tegen AT5. "Want hij snuffelt zeker tijdens de tweede inbraak heel rustig rond. Eigenlijk echt als een ratje op zoek naar iets lekkers."

ZIE OOK: Inbraak bij makers Zondag met Lubach

Het was volgens de politie niet de eerste keer dat er ingebroken word bij de makers van Zondag met Lubach. In februari werd er ook al ingebroken op de redactie van het satirische televisieprogramma.

Bekijk hieronder de bewakingsbeelden bij Bureau 020, het opsporingsprogramma van AT5.

Topnieuws