Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 september 2017 16:12

Oranjes vieren Koningsdag 2018 in Groningen

Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima vieren volgend jaar Koningsdag in de stad Groningen. Dat heeft de RVD zojuist bekendgemaakt.

27 april valt in 2018 op een vrijdag. Het wordt de vijfde Koningsdag voor Koning Willem-Alexander en de vierde keer geheel in 'nieuwe stijl'. Bij de eerste Koningsdag in 2014 bezochten Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima nog twee plaatsen, net zoals Koningin Beatrix al die jaren gedaan had.    

Eén stad

Daarna startte de nieuwe opzet en bezochten de Oranjes elk jaar nog slechts één stad. Dit jaar was dat in Tilburg

Waarom is gekozen voor Groningen is niet bekend, maar de keuze is wel opvallend. In 2004 was de stad ook al het decor van Koninginnedag.  

Groningen en ommeland 

Volgens burgemeester Peter den Oudsten gaan 'Groningen en ommeland' zich gezamenlijk presenteren. Mogelijk krijgt ook de aardbevingskwestie een plaats in het programma, maar dat is nu nog niet te zeggen, zei commissaris van de Koning René Paas.

Details over het programma van komend jaar zijn nog niet bekend. Sinds 2013 worden elk jaar op basisscholen de Koningsspelen gehouden en wordt er door kinderen op school gezamenlijk ontbeten. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Dit wist je niet van de koning: geen tv, uitgelachen om accent, en rugbytalent 

Topnieuws