We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017 18:47

Opvallend rustige avondspits dankzij herfststorm

Elk nadeel heeft z'n voordeel. Vanwege de zware herfststorm zijn veel forenzen vandaag thuisgebleven en daardoor verloopt de avondspits opvallend rustig. Rond Amsterdam is er zelfs 'geen enkele dagelijkse file'. "We zijn echt een beetje verbijsterd."

Dat zegt de Verkeers Informatiedienst (VID). Volgens de dienst is dit in de herfstperiode zeer uitzonderlijk.

Helft minder files

Rond Amsterdam is het dus rustig, maar ook op de A4 tussen Amsterdam en Den Haag, die normaal rond 17.45 uur vol staat, staan geen noemenswaardige files.

Landelijk gezien verwacht de VID dat sprake is van bijna de helft minder files dan normaal.

Morgen zware spits verwacht

De VID gaf eerder al aan te verwachten dat de avondspits rustiger dan normaal zou verlopen, omdat een deel van de forenzen vanwege de herfststorm van woensdag thuis bleef. De ochtendspits telde daardoor al de helft minder files dan normaal.

Overigens waarschuwt de VID dat voor morgenagavond een natte spits wordt voorzien en dat er dan zomaar ruim 400 kilometer file kan staan.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws