Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017 16:21

Omvallende bomen en geschaarde vrachtwagens door eerste herfststorm

De eerste herfststorm van dit jaar is bijna het land uit. Dat zegt Nicolien Kroon van Buienradar. "Op de Waddeneilanden en in het noordoosten gaat het nog flink tekeer, maar verder loopt het wel richting het eind."

Het kwam in ons land vandaag maximaal tot windkracht 10, zegt Kroon. Dat zorgde op sommige plekken voor geschaarde vrachtwagens. Op de Moerdijkbrug bij Rotterdam was dat bijvoorbeeld het geval. Het leidde tot zeker een uur vertraging voor het verkeer vanuit Rotterdam richting Breda, meldde de ANWB.

Gewonden en omgevallen bomen

Er vielen zeker drie gewonden door de storm. Verder kwamen er uit het hele land meldingen van omgevallen bomen. Daarbij waren auto's af en toe de dupe.

Zoals hier in Houtwijk:

En hier in Den Haag:

ZIE OOK: Overlast door storm: vertragingen Schiphol, boom valt op auto op A13

Heftig weer dus. De hardste winden werden gemeten op de Wadden en aan de westkust. De hardste windstoot werd gemeten in IJmuiden: "Daar ging het met 126 kilometer per uur", zegt Kroon.

En dat terwijl het vorig jaar op precies dezelfde datum heerlijk strandweer was, zegt de weervrouw. Kroon zou graag willen zeggen dat het vanaf nu beter weer wordt, maar helaas. "Morgen wordt het nog steeds winderig en kletsnat en ook daarna wordt het niet veel beter. Als je iets leuks wil doen in het weekend, doe dat dan zondag, maar stel je ook daar niet te veel van voor."

 

Meer op rtlnieuws.nl:
KLM annuleert vluchten wegens storm

 

 

Topnieuws