We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 augustus 2017 15:48

Ombudsman over uitzetten moeder: 'Beschaafd land doet dit niet'

Kinderombudsman Margrite Kalverboer onderzoekt welke stappen ze kan ondernemen nu een Armeense vrouw zonder haar kinderen is uitgezet. Kalverboer gruwt ervan. "Een enigszins beschaafd land doet dit niet", laat ze weten.

De moeder van de in Nederland opgegroeide kinderen Howick en Lili is vanochtend op het vliegtuig naar Armenië gezet. De jongen en het meisje zouden nu logeren op een adres dat de moeder, die in een uitzetcentrum zat, niet wilde prijsgeven.

Dupe van volwassenen

Kalverboer vraag zich af wat het landsbelang is om de moeder uit te zetten, zo bevestigt haar woordvoerster een bericht van de NOS. "De kinderen zijn nu de dupe van volwassenen die het niet eens met elkaar zijn.''
Voor de uitzetting had de Kinderombudsman nog contact met staatssecretaris Klaas Dijkhoff. Ze had het idee dat het niet zover zou komen.

Kinderrechtenorganisatie Defence for Children noemt de uitzetting 'afschuwelijk'. Juristen van de organisatie willen de kinderen juridisch bijstaan.

Gisteren hebben honderden mensen gedemonstreerd tegen de dreigende uitzetting van de Armeense kinderen. Onder hen veel kinderen van de school van Howick en Lili. 

 

Topnieuws