We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 december 2016 11:56, in:

Utrechtse serieverkrachter veroordeeld

OM eist ook in hoger beroep 16 jaar cel voor Utrechtse serieverkrachter

OM eist ook in hoger beroep 16 jaar cel voor Utrechtse serieverkrachter

Het Openbaar Ministerie heeft in hoger beroep de maximumgevangenisstraf van zestien jaar tegen serieverkrachter Gerard T. geëist.

De man uit Nieuwegein, die bekendstaat als de Utrechtse serieverkrachter, kreeg eerder van de rechtbank een celstraf van zestien jaar cel voor vier verkrachtingen> Maar T. vindt dat hij geen eerlijk proces heeft gehad en ging daarom in hoger beroep.

Geen woord gezegd

T. zit vast voor verkrachtingen in 1995, 1996 en 2001. Het OM denkt dat hij achter nog eens achttien zedenzaken zit, maar kon daarvoor niet voldoende bewijs vinden. De verkrachtingen in Utrecht, De Bilt en Bunnik zorgden toentertijd voor veel onrust. Ondanks jarenlang onderzoek kon de politie geen verdachte vinden. T. liep tegen de lamp toen hij in 2014 DNA moest afstaan vanwege een fietsendiefstal.

Het Arnhemse hof meldde in september al dat de zaak tot een afronding moet komen. Er is in principe geen ruimte meer voor nieuwe onderzoeksvragen. Tot nu toe heeft de Utrechtse serieverkrachter nog geen woord tegen zijn rechters gezegd.

De advocaat-generaal zei vandaag dat T. een man is die alleen aan zichzelf en zijn eigen lusten denkt. Hij is 'vernederend, respectloos en dreigend' omgegaan met zijn slachtoffers van 16, 27 en 28 jaar. Een meisje werd door de Nieuwegeiner ontmaagd, meldt het OM.

Penismaat

De advocaten van T. hebben naar de maat van zijn geslachtsdeel gevraagd aan zijn ex-vrouw en zijn ex-vriendin. Volgens het OM omdat een van de slachtoffers verklaarde dat haar aanvaller klein geschapen was. De exen vonden hem 'normaal'.

"Maar wat is groot of klein of normaal'', vroeg de advocaat-generaal zich af. "Het formaat van zijn penis speelt geen rol want er is keihard DNA-bewijs. De kans dat iemand hetzelfde DNA zou hebben is kleiner dan één op de miljard."