We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 april 2017 18:13

Officier die verdacht wordt van betaalde seks met 16-jarige jongen is weer vrij

Een plaatsvervangend hoofdofficier bij het Openbaar Ministerie die verdacht wordt van seks tegen betaling met een minderjarige, is weer op vrije voeten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten.

De man blijft nog wel verdachte in de zaak en is door het OM geschorst zolang het onderzoek loopt.

Ouders deden aangifte

De medewerker van het OM wordt beschuldigd van het plegen van het betalen voor seks met een 16-jarige jongen.

De zaak kwam volgens een persbericht van het OM aan het licht toen de ouders van het slachtoffer verontrustende berichten aantroffen in de telefoon van hun zoon. Zij hebben toen aangifte gedaan bij de politie, die daarop een onderzoek is gestart.

Woningen doorzocht

Behalve de medewerker van het OM zijn er in de afgelopen maanden nog drie andere mannen aangehouden. Ze zijn tussen de 37 en 58 jaar oud en worden ervan verdacht dat zij onafhankelijk van elkaar, tegen betaling ontucht te hebben gepleegd met de minderjarige jongen uit Amsterdam. 

De woningen van de vier verdachten zijn door de politie doorzocht en hun telefoons zijn in beslag genomen. Volgens het OM kenden de verdachten elkaar niet. Geen van hen had al een strafblad.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Van ontucht verdachte topman OM is fraudebestrijder'

Topnieuws