We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 februari 2017 15:16

'Nijntje will live forever': wereld reageert bedroefd op dood Dick Bruna

Op social media is te merken wat een grootheid Dick Bruna was, en hoeveel zijn werk voor mensen over de hele wereld betekent. "Wie is er niet groot mee geworden?" Vooral op Twitter komen de mooiste tekeningen voorbij. Een kleine selectie.

"Mijn jeugdheld", de 'herkenbaarste tekenaar van allemaal': het verdriet om het overlijden van Bruna is groot. Hij wordt geprezen als 'icoon van de Nederlandse vormgeving'.

Tekenaar Ruben Oppenheimer verbindt het overlijden van Dick Bruna aan dat van zijn vakgenoot Jan Kruis, bedenker van de strip Jan, Jans en de kinderen, die 19 januari overleed:

Bibliotheken uit het hele land laten weten dat ze verdrietig zijn om de dood van de wereldberoemde Nederlandse tekenaar:

Bruna tekende ook jarenlang de covers van de boekenserie Zwarte Beertjes, zoals terug te zien is in sommige tweets:

Nijntje is ook voor veel (verkeers)borden gebruikt:

Het bericht van Bruna's dood komt over de hele wereld hard aan.

Het werk van Bruna was zo herkenbaar, dat een kruisje al genoeg is om het in herinnering te roepen:

"Dick Bruna overleden, maar Nijntje will live forever", schrijft Janko Bosch:

Topnieuws