Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 september 2017 13:27

Negen tieners in ziekenhuis rond Appelpop

Negen tieners in ziekenhuis rond Appelpop
(Archieffoto)

De kinderafdeling van het Rivierenlandziekenhuis in Tiel moest afgelopen weekend tijdelijk worden opgeschaald nadat zich negen tieners hadden gemeld met verschijnselen van zware vergiftiging. Ze hadden specialistische hulp nodig.

In Tiel werd vrijdag en zaterdag het Appelpop-festival gehouden. Een woordvoerder van het ziekenhuis zegt dat het aantal tieners dat veel alcohol drinkt op Appelpop, elk jaar toeneemt. Veertien jongeren onder de 18 meldden zich afgelopen weekend bij de spoedeisende hulp. Sommigen hadden het festivalterrein nog niet eens bereikt.

Nazorg

Appelpop weet van deze gevallen en vindt het zorgelijk, maar zegt er alles aan te doen om dit te voorkomen. Andre Keij, woordvoerder van de organisatie, zegt dat zowel bij de ingang als bij de bar controleteams lopen om te zorgen dat jongeren onder 18 geen alcohol drinken. "Elke persoon die moet worden afgevoerd, is er één te veel", zegt Keij.   

De gemeente Tiel bevestigt de toename van het aantal gevallen, maar een woordvoerder laat weten dat de oorzaak onduidelijk is. Die zal in een evaluatie aan de orde komen. Het ziekenhuis gaat bekijken of een gesprek met Appelpop en de gemeente kan helpen om iets in de situatie te veranderen. De slachtoffers zijn inmiddels weer thuis en krijgen nazorg.

Dit doet alcohol met de hersenen van een puber

 

 

Topnieuws