We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 juni 2017 12:27

Nederlandse moskeeën reageren op aanslag: 'Houd je hoofd koel'

De Raad van Marokkaanse Moskeeën Nederland roept moslims op rustig te blijven na de aanslag met een bestelbusje bij een moskee in Londen. "Wij vragen de Nederlandse moslimgemeenschap om haar hoofd koel te houden en zich hierdoor niet te laten provoceren", liet de raad weten in een verklaring.

Volgens de raad was de dader uit op provocatie. "Zij zullen pas stoppen als de samenleving uit elkaar wordt gerukt. Dat laten wij niet gebeuren." Bij de aanslag is één dode gevallen, tien mensen zijn gewond. De dader zou 'dood aan moslims' hebben geroepen.

Overleg met NCTV

De moskeekoepel heeft contact gehad met de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid. Die houdt de situatie in de gaten.

De Nederlandse moskeebesturen moeten alert zijn en krijgen het advies de veiligheidsvoorschriften te raadplegen. "Voor de grote moskeeën in de Randstad is het goed om te kijken hoe het staat met wegversperringen en het is ook goed om het contact met de wijkagent te intensiveren'', zegt de raad.

 

Meer op rtlnieuws.nl:
Dode en tien gewonden bij aanslag met personenbusje bij Londense moskee

 

Topnieuws