Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 19:13

Nederland treurt om Anne Faber: 'Intens verdriet om iemand die ik niet ken'

Nederland leefde intens mee tijdens de zoektocht naar Anne Faber. Het nieuws dat haar lichaam gevonden is, komt dan ook hard aan. "Ik ben opgelucht dat er geen onzekerheid meer is, maar dit nieuws is verschrikkelijk."

Vandaag werd bekend dat er een triest einde komt aan de dagenlange zoektocht naar Anne Faber. De politie heeft haar lichaam gevonden in Zeewolde, op een locatie bij het Nulderpad.

ZIE OOK: Lichaam Anne Faber gevonden in Zeewolde

Nederlanders leven massaal mee met de familie en nabestaanden van Anne Faber. Op Twitter stromen de steunbetuigingen binnen: 

De politie kreeg in de afgelopen weken duizenden tips, en honderden vrijwilligers hielpen mee zoeken. Zo ook Pieter Keuter van Dregteam SOAD. Hij zat in het speciale dregteam uit Urk dat meehielp bij de zoektocht in de vijver bij Huis ter Heide.

Ongelofelijk triest

Hij reageert verslagen: "Het is heel dubbel. Aan de ene kant ben ik opgelucht dat het lichaam is gevonden, en dat de familie nu eindelijk weet waar ze aan toe zijn. Aan de andere kant hoopte ik natuurlijk dat dit heel anders zou aflopen. Dit is verschrikkelijk."

Keuter is blij dat hij heeft kunnen helpen, ondanks de slechte afloop. "Het was natuurlijk goed geweest als we haar veel eerder hadden gevonden, en als het allemaal minder lang geduurd had. Naarmate de tijd verstreek, maakten we ons steeds meer zorgen om Anne. We hebben allemaal serieus rekening gehouden met het ergste. Het is ongelofelijk triest."

Bekijk hier de video van de zoektocht waarbij het dregteam van Keuter hielp: 

Ook de werkplek van Anne treurt, laat Het Huis Utrecht, een werkplaats voor creatievelingen, weten op de website. "We zijn er helemaal kapot van. In de korte tijd dat Anne hier heeft gewerkt maakte ze zich met haar gedrevenheid, intelligentie en warmte bemind en onmisbaar. Onze gedachten zijn bij haar familie, vriend en vrienden, bij wie Anne op niet te bevatte wijze is weggerukt. Het was een voorrecht om Anne de afgelopen maanden in ons midden te hebben en we missen haar ontzettend."

Bekijk de verklaring van de oom van Anne, namens de familie:

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws