Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 maart 2017 19:28

Nabestaanden Mitch Henriquez willen namen van betrokken agenten

Nabestaanden Mitch Henriquez willen namen van betrokken agenten

De nabestaanden van de Arubaan Mitch Henriquez (42) eisen in kort geding de namen op van de vijf agenten die betrokken waren bij zijn dood. "Iedere Nederlander heeft het recht om daders aansprakelijk te stellen, dus ook mijn cliënten", zegt advocaat Richard Korver.

In het geding van komende vrijdag in Den Haag tegen de Staat wil advocaat Korver de bekendmaking van hun namen afdwingen. Onder meer om nader onderzoek te doen naar de politiemensen, naar hun verleden en naar hun eventuele aansprakelijkheid voor de geleden schade.

Recht

De overheid heeft de betrokken agenten in zijn ogen ten onrechte volledig afgeschermd. "Iedere Nederlander, dus ook mijn cliënten, hebben het recht om daders aansprakelijk te stellen. Maar de nabestaanden hebben geen idee met wie ze te maken hebben'', stelt Korver in een toelichting.

De raadsman meent dat ten onrechte onderscheid wordt gemaakt tussen gewone verdachten en politiemensen. "Ik snap niet dat voor hen andere regels gelden, terwijl de Holleeders en BN'ers van deze wereld gewoon net naam en toenaam terechtstaan. Dat is in strijd met de openbare en voor iedereen controleerbare strafrechtspleging'', stelt Korver.

Eind maart

Twee van de vijf agenten worden strafrechtelijk vervolgd voor de gewelddadige en uiteindelijk fatale aanhouding van Mitch Henriquez op 27 juni 2015 in het Haagse Zuiderpark. Het hof bepaalt nog of ook andere betrokkenen moeten terechtstaan. Die beslissing wordt eind maart verwacht.

Meer op rtlnieuws.nl
Verdachte agenten in zaak-Henriquez onherkenbaar

 

Topnieuws