Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 september 2017 11:00

Moeder over familiedrama: 'Wat als ik tien minuten eerder was geweest?'

Shanti, de moeder van baby Elfin die vorig jaar overleed nadat hij door zijn vader uit het raam was gegooid in Amsterdam, heeft een boek geschreven over het drama dat haar leven overhoop gooide. "Uit respect voor Elfin moet ik weer gelukkig worden."

De vriend van Shanti vermoordde vorig jaar eerst zijn moeder, gooide later die dag hun zoontje Elfin uit het raam, en sprong er vervolgens zelf achteraan, waarna hij overleed. Het jongetje dat omkwam bij het familiedrama, was het neefje van actrice Fajah Lourens.

ZIE OOK: Fajah Lourens verliest neefje door verschrikkelijk drama 

Shanti vertelt in een interview met Flair openhartig over het familiedrama: "Ik was compleet in shock nadat het gebeurd was. Echt in shock: ik herinner me bijna niets van die eerste uren, dagen en weken. In die periode was het puur overleven, meer niet."

Niet doorgedraaid

Ze beschrijft de gedachten die in de periode na het drama lange tijd door haar hoofd spookten: "Wat als ik tien minuten eerder was geweest, wat als ik Elfin nooit naar Maria (de oma van haar zoontje, red.) gebracht had?"

Ondanks die gedachten probeert Shanti door te gaan met haar leven. "Andere mensen zeggen dat ze zelfmoord hadden gepleegd in mijn situatie of dat ze zeker weten compleet zouden doordraaien. Over je reactie op zoiets heftigs kun je niets zeggen. Niemand weet hoe hij of zij zal reageren als zoiets daadwerkelijk gebeurt. En ik ben dus niet doorgedraaid. Wie weet gebeurt het ooit nog, maar ik heb ervoor gekozen om te leven, om door te gaan. Voor Elfin en Maria."

Filmpjes en foto's van Elfin

Volgens Shanti komen de pijn en het verdriet vaak als een golf over haar heen. "Ik laat de pijn vooral komen, want ik wil erdoorheen. Dus kijk ik bewust filmpjes en foto’s van Elfin. Soms word ik daar blij van en soms word ik er heel verdrietig van, maar ik voel altijd heel veel liefde."

 

Soulmates stay connected

Een bericht gedeeld door Shanti Schiks (@shantischiks) op

Topnieuws