We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

09 december 2016 08:09

Misdaadjournalisten: ex-crimineel Martin Kok doodgeschoten bij seksclub Laren

De man die afgelopen nacht is doodgeschoten bij seksclub Boccaccio in Laren, is misdaadverslaggever en ex-crimineel Martin Kok. Dat zeggen meerdere bronnen die hem kenden.

De politie wil de identiteit van het slachtoffer nog niet bevestigen en komt later vanmorgen met meer informatie. De schietpartij was gisteravond rond halftwaalf. De man werd gevonden in zijn auto. Er is nog een traumahelikopter opgeroepen, maar die werd geannuleerd toen bleek dat het slachtoffer was overleden. 

'Laatste avondmaal'

Misdaadjournalist Jens Olde Kalter had gistermiddag nog met Martin Kok gegeten.  

Volgens Olde Kalter leek er gistermiddag niks aan de hand. "Hij zei nog: 'Ik ga zo naar Boccaccio, wie gaat er mee?' Achteraf was dat misschien zijn laatste avondmaal." Toen Olde Kalter hoorde over een schietpartij bij Boccaccio, gingen zijn nekharen rechtovereind staan.  

ZIE OOK: Martin Kok had veel vijanden: 'Hij beledigde criminelen'

Kok was eerder doelwit van aanslagen. In juli werd er een bom onder de auto van Kok gevonden toen hij bij een restaurant in Amsterdam zat te eten. En in 2015 werd zijn auto beschoten, terwijl hij thuis lag te slapen. Hij werd door de politie beveiligd, volgens zijn advocaat Rutger van Veen.

Vlinderscrime

Voormalig beroepscrimineel Martin Kok pleegde ooit twee moorden en runde tot 2014 een escortbureau. In 2015 begon zijn eigen crimesite Vlinderscrime. Eerder dit jaar publiceerde hij passages uit een verhoor van crimineel Willem Holleeder. Op last van de rechter moest hij de documenten weer verwijderen. Hij vertelde over zijn website bij RTL Boulevard:

 
Topnieuws