We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

10 februari 2017 16:43

Miljoenen extra voor aansluiting mbo op arbeidsmarkt

Het ministerie van Onderwijs stelt nog eens 25 miljoen euro beschikbaar voor het regionaal investeringsfonds, bedoeld om het mbo beter aan te laten sluiten op de praktijk.

Sinds 2014 hebben 63 projecten geld van het fonds gekregen, in totaal 63 miljoen euro. En dat bleek te werken: reden voor het ministerie om extra geld uit te trekken, zodat het fonds een jaar langer beschikbaar blijft.

Emmelie en Sharinda werken en leren tegelijk:

Bedrijfsleven de school binnen

Minister Bussemaker is tot zover erg positief over de resultaten: "Er is duidelijk behoefte aan deze regeling. We halen het bedrijfsleven de school binnen, en andersom."

Er was in totaal 100 miljoen beschikbaar om tot het einde van 2017 door te gaan. Nu komt er 25 miljoen zodat er ook in 2018 kan worden doorgegaan. Ook het bedrijfsleven en regionale overheden betalen mee aan de projecten.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws