Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

02 januari 2018 13:43

Michael P. op 10 januari voor de rechter in zaak-Anne Faber

Michael P. staat op 10 januari voor het eerst voor de rechter voor de dood van Anne Faber. Hij wordt onder meer verdacht van moord of doodslag en van verkrachting.

De politie kwam de verdachte op het spoor doordat zijn DNA werd gevonden op de jas van Anne Faber. Het kledingstuk werd in de week na haar verdwijning teruggevonden in een park in Huis ter Heide. Nadat P. was aangehouden, werden bloedsporen van Anne gevonden in de auto die hij tot zijn beschikking had.

De 25-jarige Utrechtse Anne verdween eind september tijdens een fietstocht. Met man en macht werd er naar haar gezocht. Na een vermissing van bijna twee weken werd haar lichaam op 12 oktober in Zeewolde gevonden.

Kliniek in Den Dolder

P. verbleef op dat moment in een kliniek in Den Dolder. Hij zat aan het einde van zijn jarenlange gevangenisstraf, was aan het resocialiseren en had daarom meer vrijheden, waardoor hij ook naar buiten mocht.

Als P. volgende week woensdag voor de rechter verschijnt, gaat het om een pro formazitting. De zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld.

Dit weten we over Michael P.

Een portret van Michael P. dat eerder is verschenen op rtlnieuws.nl.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws