We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

Nederland naar de stembus, volg de verkiezingen in ons liveblog
15 maart 2017 22:22

Marianne Thieme (PvdD): 'Dit is zo'n overwinning voor ons'

Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) houdt nog een slag om de arm, maar is enorm blij dat haar partij volgens de exitpolls ruim verdubbelt. "Dit is zo'n overwinning voor ons", zei Thieme tegen de NOS.

Ga naar het liveblog met analyses en reacties en bekijk hier de uitgebreide uitslagenpagina.

"Het is altijd heel fijn dat het daadwerkelijk zo blijkt te zijn dat mensen ons planeetbrede programma hebben ontdekt", vervolgt Thieme. "Wij zijn het groene anker dat andere partijen bij de les houdt. Veel andere partijen vervallen vaak in compromisme waarbij ze hun idealen aan de wilgen hangen."

Van 2 naar 5 zetels

Als de exitpolls kloppen, gaat de Partij voor de Dieren van twee naar vijf zetels.

De verkiezingsavond bij RTL Nieuws

Op de uitslagenpagina volg je live de verkiezingsuitslagen, ook per gemeente. 

Kijk op RTL4 live (of via deze livestream) naar de uitslagenavond met Merel Westrik en Humberto Tan. Frits Wester analyseert samen met oud-politici en andere bekende gasten de ontwikkelingen.

Blijf bij ons op FacebookTwitter en Instagram

Topnieuws