We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 juli 2017 14:37

Man die vrouw doodsloeg met vleesbijl krijgt 11 jaar cel

Man die vrouw doodsloeg met vleesbijl krijgt 11 jaar cel

Een 65-jarige man uit Utrecht die zijn vrouwelijke partner heeft doodgeslagen met een vleesbijl, moet elf jaar de cel in.

De rechtbank in Utrecht veroordeelde hem voor doodslag. Volgens de rechtbank is de vrouw op een zeer gewelddadige en weerzinwekkende wijze van het leven beroofd. Ze zou zeventien keer met de bijl zijn geslagen.

De vrouw probeerde zich nog te verdedigen, zo blijkt uit snijwonden op haar armen en handen. 

Verstandelijk beperkt

De man functioneert verstandelijk op een niveau van iemand tussen de acht en elf jaar. De rechtbank volgt deskundigen die zeggen dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is. Uit de rapportage van het Pieter Baancentrum blijkt dat er bij de man geen aanwijzingen zijn gevonden voor een stoornis.

De nabestaanden van de vrouw hebben indringende slachtofferverklaringen afgelegd op de zitting. De rechtbank vindt dat hun onherstelbaar leed is toegebracht.

Topnieuws