Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

17 juli 2017 11:54

Maleisiërs dolenthousiast: prinses gaat trouwen met Nederlander

Het is groot nieuws in Maleisië: het aanstaande huwelijk van Tunku Aminah. De dochter van de sultan stapt 14 augustus in het huwelijksbootje met haar aanstaande: een Nederlander.

Haar verloofde is de 28-jarige Dennis Verbaas, die geboren is in Lisse. Waar de twee elkaar van kennen, is niet bekend. In de huwelijksaankondiging staat dat Verbaas in mei 2015 bekeerd is tot de islam. In Maleisische media wordt hij Dennis Muhammad Abdullah genoemd.

Verbaas was een talentvol voetballer bij FC Lisse, tot hij in 2006 tijdens een wedstrijd werd getroffen door hartritmestoornissen. Daarna werkte hij als model in het buitenland. Dat kwam door zijn schoonzus, die hem had ingeschreven, vertelde hij in 2013 aan Lisse Vandaag.

Officiële bekendmaking

Het huwelijk werd gisteren officieel aangekondigd door de sultan van Johor. De 31-jarige Tunku Aminah is de enige dochter van Sultan Ibrahim. Ze heeft één oudere broer en vier jongere broertjes. Op sociale media wordt wordt met enthousiasme en felicitaties gereageerd op de bekendmaking. 

De bruiloft belooft een groot feest te worden. Op 8 augustus is er een ceremonie en wordt de vlag gehesen. Op 14 augustus is er eerst een verlovingsceremonie, gevolgd door het huwelijk. Het huwelijk zal gaan volgens traditionele Maleisische gebruik en vindt plaats achter gesloten deuren. 

Topnieuws