We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 april 2017 11:27

'Maak de basisschool een jaar langer'

Leerlingen worden te vroeg gedwongen keuzes te maken. Daarom zou het basisonderwijs met een jaar verlengd moeten worden. Dat zeggen Nederlandse studentenorganisaties in reactie op het rapport van de onderwijsinspectie, dat concudeert dat het kwaliteitsverschil van het onderwijs groot is.

Bovendien zouden alle leerlingen volgens de studentenorganisaties JOB, ISO en LSVb minstens tot hun achttiende in het middelbaar onderwijs gehouden moeten worden.

Ongelijke kansen

Volgens de studenten zorgt het Nederlandse onderwijssysteem al in zeer vroeg stadium voor ongelijke kansen. "Aan kleine knoppen draaien heeft geen zin meer, er moeten radicale en structurele veranderingen plaatsvinden, om de ongelijkheid met wortel en al uit te roeien'', zegt ISO-voorzitter Jan Sinnige.

ZIE OOK: Grote verschillen tussen scholen, zo scoort jouw basisschool

De organisaties gaan de komende tijd het gesprek met elkaar aan om te komen tot 'meer structurele veranderingen' in het onderwijs. LSVb, JOB en ISO willen in het najaar een uitgewerkt plan presenteren.

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws