Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

18 maart 2016 20:27, in:

Vervolging Geert Wilders

'Laat vrijheid van meningsuiting zegevieren, spreek mij vrij'

"Ik neem niks terug. Maar ik zaai geen haat. Ik verafschuw alles wat met discriminatie te maken heeft", met die woorden heeft Geert Wilders vanavond de rechtbank toegesproken.

Wilders deed dat op de eerste dag van de openbare zitting in de zaak over de omstreden Marokkanen-uitspraken. "Laat de vrijheid van meningsuiting zegevieren, spreek mij vrij", betoogde de PVV-leider.  Vervolgens riep hij een van de rechters op zich terug te trekken van de zaak, omdat zij zich in een tv-uitzending had uitgelaten over zijn vorige proces.

 

 

'Ik ben vergeleken met een tumor'
Eerder in zijn betoog beschuldigde Wilders het Openbaar Ministerie ervan met twee maten te meten. "Politici spraken al eerder over kut-Marokkanen. Waarom zijn zij niet vervolgd? Ik ben vergeleken met een tumor. Waar was de verontwaardiging toen?"

'We hebben een Marokkanenprobleem'
"Voor u staat een politicus en hij wordt aangeklaagd omdat hij zijn politieke opinie heeft verkondigd. Waarom heb ik gesproken? Eerlijk antwoord is dat ik minder Marokkanen in Nederland wil. We hebben een Marokkanenprobleem. Ik heb de plicht om dat te benoemen", sprak Wilders.

Wilders nam het woord nadat zijn advocaat Knoops eerder op de dag een betoog van meer dan 2,5 uur hield. Daarna kwam ook de Officier van Justitie nog aan het woord.

Meer op rtlnieuws.nl: