We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

31 december 2016 20:44

Kwart van banen bij regionale kranten TMG dreigen te verdwijnen

Kwart van banen bij regionale kranten TMG dreigen te verdwijnen

Bij de regionale dagbladen van Telegraaf Media Groep (TMG) staat ongeveer een kwart van de banen op de tocht. 45 van de 185 banen zullen verdwijnen bij de titels die vallen onder dochterbedrijf Holland Media Combinatie (HMC).

In een adviesaanvraag aan de ondernemingsraad stelt de directie van het bedrijf voor de redacties van De Telegraaf, de regionale bladen en Metro in één organisatie onder te brengen. Het dochterbedrijf is uitgever van titels als Haarlems Dagblad, Noordhollands Dagblad, Leidsch Dagblad en Gooi- en Eemlander.

Slechte timing

TMG informeerde de medewerkers op oudejaarsdag. "We begrijpen dat het verre van prettig is dat we jullie net voor de jaarwisseling per mail informeren'', schrijft de directie zaterdag.

Ook een woordvoerder van TMG noemde de timing 'uitermate vervelend'. "We hadden het wel eerder bekend willen maken, maar er moest eerst een intensieve interne dialoog worden gevoerd.'' Op 9 januari zijn er bijeenkomsten voor het personeel.

De woordvoerder legde uit dat de bezuiniging deel uitmaakt van grotere plannen die het concern afgelopen zomer aankondigde. "De kosten moeten in lijn worden gebracht met de opbrengsten, daarom wordt 90 miljoen bezuinigd'', zei hij.

Topnieuws