Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

08 december 2017 05:00

KNMI waarschuwt voor gladheid door hagelbuien tijdens ochtendspits

Pas op als je vandaag de weg op gaat. Door hagelbuien kan het op sommige plekken glad worden, zegt het KNMI. "Vooral vanochtend is plaatselijk kortstondig gladheid mogelijk."

Rijkswaterstaat waarschuwde gisteravond al voor de winterse omstandigheden. In het hele land kan winterse neerslag hinder veroorzaken.

Er zullen van tijd tot tijd pittige buien zijn met onweer, hagel en natte sneeuw. Plaatselijk kan het dus glad worden. De neerslag kan vandaag de hele dag aanhouden. Dus ook in de ochtend- en avondspits is het oppassen geblazen.

Hele weekend guur

Volgens Buienradar-meteoroloog Dennis Wilt houdt het gure winterweer vermoedelijk het hele weekend aan. "Vanaf vanavond kan de sneeuw in het zuidoosten langer blijven liggen en neemt de kans op gladheid toe", zegt Wilt.

Zondag kan het plaatselijk langdurig gaan sneeuwen. 's Nachts gaat het licht vriezen, overdag wordt het hooguit een paar graden boven het vriespunt. "Na het weekend blijft het koud", zegt Wilt.

Waarom het soms glad is, terwijl je dat niet verwacht:

William Huizinga van Buienradar legt je uit hoe gladheid ontstaat. Waarom het, ook als het vriest, lang niet altijd glad is. En veel gevaarlijker: waarom het ook glad kan zijn als het niet vriest.
Topnieuws