Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 januari 2018 20:08

Klopjacht op voortvluchtige tbs'er Groningen

Een speciaal politieteam jaagt op een tbs'er die verblijft in de Van Mesdagkliniek in Groningen, maar niet is teruggekeerd van onbegeleid verlof. Hij had zondagavond terug moeten zijn.

De kliniek verwijst naar de woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM), die bevestigt dat een opsporingsonderzoek is begonnen 'om hem te vinden, aan te houden en terug te brengen naar de kliniek'.

Speciale dienst

Die taak wordt uitgevoerd door FastNL, de speciale dienst die voortvluchtigen moet opsporen. De woordvoerder van het OM kan niet zeggen welke middelen daarbij worden ingezet, 'want dat zou het onderzoek kunnen schaden'.

Meteen zondagavond, nadat was gebleken dat de voortvluchtige niet was teruggekomen, is met het onderzoek begonnen. Er is nog geen signalement verspreid en de identiteit van de man wordt voorlopig niet bekendgemaakt. "We kijken eerst of we hem kunnen vinden zonder het publiek in te schakelen."

Gevaar

Over het gevaar dat met zijn verdwijning gepaard gaat, worden geen uitspraken gedaan. "Maar er was in de ogen van de behandelaars geen reden om hem niet op onbegeleid verlof te laten gaan."

Tbs: hoe werkt dat?

Soms ziet de rechter reden een veroordeelde tbs op te leggen. Hoe werkt die maatregel precies?
Topnieuws