Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 augustus 2017 11:52

KLM-vliegtuig moet uitwijken omdat de luchtdruk aan boord daalt

Passagiers van vlucht KL941 die vanochtend vanaf Schiphol op weg waren naar Sardinië zijn nog niet op hun bestemming aangekomen. Het vliegtuig moest vanwege luchtdrukproblemen uitwijken naar het Noord-Italiaanse Genua. "Er was geen paniek aan boord."

Dat zegt een woordvoerder van KLM. Op Twitter maakten mensen zich zorgen over vlucht 941 van KLM, die vanmorgen uit Amsterdam vertrok en op weg was naar Cagliari, de hoofdstad van het Italiaanse eiland Sardinië. Het vliegtuig verdween even van de vluchtradar.

Zuurstofmaskers naar beneden

"Er was een decompressie aan boord, de luchtdruk in de cabine veranderde", vertelt een woordvoerder van KLM. Hierdoor kwamen de zuurstofmaskers naar beneden. "De piloot laat het vliegtuig snel zakken naar een lagere luchtlaag."

Het bleek een technisch mankement. Het vliegtuig, een Embraer 190, week uit voorzorg uit naar het dichtstbijzijnde vliegveld in de Noord-Italiaanse stad Genua. Daar is het veilig geland. "Alle passagiers zijn nooit in gevaar geweest", aldus de woordvoerder.

Geen paniek

Volgens de woordvoerder was er geen paniek aan boord, mensen bleven volgens hem rustig. Of dat het vliegtuig wordt gerepareerd of de passagiers worden omgeboekt, is nog niet bekend. 

Topnieuws