Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 oktober 2017 15:36

Kliniek waar Michael P. zat, start eigen onderzoek

De forensisch psychiatrische kliniek Aventurijn in Den Dolder start ook een eigen onderzoek. Michael P., die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood en vermissing van Anne Faber, zat in die kliniek.

In een verklaring op de website zegt de kliniek: "Gisteren is na veertien dagen grote onzekerheid, duidelijkheid gekomen over het lot van Anne Faber. Verdriet en ongeloof is breed voelbaar in de samenleving. Met de vondst van haar lichaam zijn heel veel vragen nog niet beantwoord. De vraag 'hoe heeft dit kunnen gebeuren' leeft enorm bij iedereen. Terecht. Ook bij Aventurijn.''

ZIE OOK: Nederland treurt om Anne Faber: 'Intens verdriet om iemand die ik niet ken'

Minister Stef Blok (Veiligheid en Justitie) kondigde eerder al een onderzoek aan naar de omstandigheden waaronder P. in de kliniek verbleef. Aventurijn verleent daaraan 'uiteraard' de volledige medewerking. Omdat 'Aventurijn zelf een grote behoefte aan antwoorden' start de organisatie zelf ook een onderzoek.

Dit weten we over Michael P.:

Anne Faber (25) uit Utrecht verdween op 29 september na een fietstocht. De vermissing kwam op 12 oktober tot een vreselijke climax. Haar lichaam werd gevonden in Zeewolde, na een tip van de opgepakte verdachte Michael P. Hij kreeg 11 jaar cel voor gewelds- en zedendelicten. Het grootste deel daarvan lijkt hij te hebben doorgebracht in de gevangenis in Vught.

ZIE OOK: Petitie Anne Faber massaal ondertekend: 'Puur uit woede begonnen'

Maar ruim voordat twee derde ervan verstreken was, de termijn waarop gedetineerden in aanmerking komen voor vervroegde invrijheidstelling, kwam hij terecht in Aventurijn. Het is een forensisch-psychiatrische kliniek in Den Dolder waar gedetineerden worden voorbereid op een terugkeer in de maatschappij.

De vermissing van Anne Faber, een tijdlijn:

Topnieuws