Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017

Kleindochter Trien mag voor 35 cent niet naar wc HEMA: 'Ik kon wel huilen'

"Ik kon wel huilen", schrijft oma Trien van Putten op de Facebookpagina van de HEMA in Gouda. Haar kleindochter moest nodig plassen, maar oma had maar 35 cent contant bij zich in plaats van de gevraagde 50 cent en daarom mocht ze van de toiletjuffrouw niet naar de wc.

Trien was vrijdag met haar kleindochter Kalina van 5 een dagje in Gouda. In heel Nederland regende het die dag pijpenstelen en dus kocht ze bij de HEMA een regenjasje en regenlaarsjes voor het meisje. "Ja het weer zat niet mee." Ook aten ze samen een broodje. "De caissière en de bediening waren heel vriendelijk."

35 cent was niet genoeg

Na afloop moest Kalina naar het toilet, maar daar ging het mis. "Helaas geen contant geld bij me, gelukkig vond ik na veel zoeken 35 cent en vroeg of de wc juffrouw dat goed vond." Niet dus: "Krijg ik als antwoord dat ik verderop ook kan pinnen. Kind plast bijna in haar broek. Dit kan toch niet waar zijn dat je bijna 50 euro uitgeeft voor een kind en dat ze dan niet eens even mag plassen voor 35 cent."

Boos was Trien. "Mijn kleindochter van 5 zegt dan: Oma het geeft niet, ik hou het wel op. Ik kon wel huilen." 

Op de Facebookpagina van HEMA doet ze haar beklag. "Dit moest ik toch even kwijt in de hoop dat in het vervolg kleine kinderen wel naar de wc kunnen bij de HEMA."

Reactie HEMA

We hebben HEMA gebeld voor een reactie: "Wij vinden het voorval ontzettend vervelend. Weigering van toiletgang, zeker waar het een kind betreft, kan eenvoudigweg niet. Dit heeft niet alleen te maken met hoe wij vinden dat we met elkaar omgaan, het druist ook rechtstreeks in tegen het beleid van HEMA: de klant staat bij ons te allen tijde op nummer één. Toiletten worden bij HEMA verpacht en de uitbater van het toilet is dus niet in dienst van HEMA. Onze invloed is dus beperkter. Geen excuus maar een realiteit. Inmiddels is direct contact geweest met de filiaalmanager die de desbetreffende toiletjuffrouw hierop zal aanspreken. Daarnaast zal HEMA maatregelen gaan treffen zodat een voorval als deze in onze winkels in de toekomst niet meer plaats zal vinden.Ook hebben wij inmiddels via Facebook met onze excuses naar de klant gereageerd en zullen we met haar en haar kleindochter in contact treden om het ontstane leed in ieder geval wat te verzachten."

Mis niets meer van Editie NL: like ons op Facebook. Dagelijks leuke livestreams, en de laatste nieuwtjes in artikelen, video's en foto's. 

Topnieuws