Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

21 september 2017 10:55

Keeper Swift schreef geschiedenis: 'Maar vandaag weer gewoon aan het werk'

Keeper Swift schreef geschiedenis: 'Maar vandaag weer gewoon aan het werk'
Keeper Bogdan Constantin wordt na de wedstrijd gefeliciteerd.

De Amsterdamse voetbalclub AVV Swift heeft geschiedenis geschreven door titelhouder Vitesse uit te schakelen in het bekertoernooi. Keeper Bogdan Constantin besliste de wedstrijd door een penalty te stoppen. "Hij keek naar de linkerhoek, dus ik dacht: die gaat in de andere hoek schieten. En dat deed hij."

Sinds het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tussen amateurclub AVV Swift en eredivisieclub Vitesse (5-3) stromen de berichtjes binnen op de telefoon van keeper Bogdan Constantin. "Honderden appjes met felicitaties, ook van mensen die ik al heel lang niet meer gesproken heb", vertelt hij aan RTL Nieuws. 

Bescheiden

Bogdan wist gisteren de eerste penalty van Vitesse te stoppen. "Penalty's zijn eigenlijk een loterij. Ik koos de goede hoek en had geluk dat ik meteen de eerste pakte." 

Toch blijft hij bescheiden over zijn aandeel in de winst. "We hebben het met z'n allen fantastisch gedaan. Alles zat gewoon mee."

Eigen klusbedrijf

Behalve amateurkeeper heeft Bogdan ook zijn eigen schilder- en klusbedrijf in Amsterdam. Als we hem bellen is hij gewoon weer onderweg naar een klus.

"Ik werd om 6.00 uur wakker om mijn zoontje de fles te geven. Ik heb toen even op social media en in de kranten gekeken wat er geschreven wordt, en het lijkt wel een droom. Het is ongelooflijk hoe groot de impact is."

Genieten

Voorafgaand aan de wedstrijd had Bogdan één gedachte: "De schade beperken. Ik heb in mijn hele carrière nooit meer dan vijf doelpunten in één wedstrijd tegen gekregen, en dat wilde ik graag zo houden."

Ondanks die gedachte heeft Bogdan vooral geprobeerd om te genieten. "Vorige week speelde Vitesse nog tegen Lazio Roma, en nu stonden wij, een amateurclub die twee keer in de week traint, met ze op het veld."

Uitzinnig publiek

Nadat Bogdans teamgenoot de winnende penalty scoort, rent het thuispubliek uitzinnig van vreugde het veld op. "Er waren misschien wel 300 kinderen die met ons op de foto wilden. Het duurde zeker twee uur voor we terug in de kleedkamer waren."

'Wij gaan Europa in'

Bogdan kijkt vol vertrouwen naar de komende wedstrijden met zijn team. "We hebben een vrij nieuw team, maar zijn door deze ervaring zeker gegroeid. Het is nu de kunst om dit vast te houden."

Topnieuws