Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

15 november 2017 07:44, in:

Filmmaker Job Gosschalk onder vuur

Katja Schuurman emotioneel over Gosschalk: 'Hij is in de media al veroordeeld'

Actrice Katja Schuurman heeft het in een emotioneel betoog opgenomen voor Job Gosschalk. "Ik ga Jobs gedrag niet goedpraten", zei ze bij RTL Late Night. "Maar het oordelen over grensoverschrijdend gedrag hoort in de rechtbank thuis, niet in de media."

Filmproducent Gosschalk wordt door meerdere mannen beschuldigd van seksuele intimidatie. "Beschuldigingen in de media leiden tot een publieke veroordeling van een persoon", zei Schuurman. "De #MeToo-discussie is essentieel geweest voor het bespreekbaar maken van grensoverschrijdend gedrag. Maar als we echt iets willen veranderen, moeten we de discussie anders voeren."

Sensatiezucht

"De sensatiezucht en de wellust om mensen aan de hoogste boom op te knopen is groot op dit moment. Ik maak me er zorgen over dat we als maatschappij die kant op gaan. Dan kunnen we net zo goed de rechtsstaat afschaffen en ons op gezette tijden op een centraal plein verzamelen en diegenen wiens gedrag we afkeuren te stenigen."

Schuurman is al twintig jaar goed bevriend is met Gosschalk. Ze zei zijn gedrag af te keuren, maar gaf ook aan dat Gosschalk andere kanten heeft. "Het is dom en lelijk wat hij heeft gedaan. Dat gedrag keur ik af, maar ik keur Job niet af als mens. Dit gedrag is slechts een deel van hem. Hij is ook lief, warm, charmant, geestig en bijzonder getalenteerd.'' 

Bekijk hier het hele fragment van RTL Late Night:

Onder de acteurs die Gosschalk beschuldigen van seksuele intimidatie is Willem Drieling. Toen hij als 16-jarige werd gecast, zou Gosschalk de fout in zijn gegaan.

Meer op rtlnieuws.nl: