Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

11 december 2017 19:19

Ingrid spaarde jarenlang voor diner in driesterrenrestaurant: 'Heel bijzonder'

Vier jaar lang zette Ingrid elke maand een tientje opzij en afgelopen september was het dan eindelijk zover. Van het gespaarde geld gingen zij en haar vriend uiteten bij driesterrenrestaurant De Librije. "Het was elke cent dubbel en dwars waard."

"Ik hou ontzettend van lekker eten en was al lang erg benieuwd naar De Librije", vertelt Ingrid Copinga Wollerich. "Maar daar eten kost een behoorlijke smak geld en daarom ben ik maar gaan sparen."

Elke maand maakte ze een tientje over naar haar vader, die het geld voor haar opzij zette. Toen ze dit jaar haar masteropleiding had gehaald, besloot Ingrid haarzelf en haar vriend eindelijk op het luxe etentje te trakteren.

Sterrenuitreiking

"Mijn vriend was in het begin wel een beetje sceptisch", vertelt Ingrid. "Hij vroeg zich af of hij het echt zó lekker zou vinden dat het al het geld waard zou zijn, maar naderhand was ook hij overtuigd. Het is niet alleen het eten wat het diner zo speciaal maakte, maar ook de wijnen, de sfeer en het feit dat je als een koning wordt behandeld. Er wordt veel uitleg gegeven bij de gerechten, het is echt een avondvullende ervaring."


Ingrid en haar vriend in De Librije. (Privéfoto Ingrid Copinga Wollerich)

De Librije is één van de drie driesterrenrestaurants van Nederland. Vandaag werden de felbegeerde Michelinsterren voor beste restaurants weer uitgereikt. In totaal mogen nu 108 restaurants in Nederland één, twee of drie sterren dragen. 16 restaurants dragen twee sterren, 89 hebben er één.

Chic gekleed

"Het eten in een sterrenrestaurant vind ik een bijzondere gelegenheid", vertelt Ingrid verder. Daarom hadden zij en haar vriend zich ook extra mooi aangekleed. "Ik had verwacht dat iedereen dat zou doen, maar sommige gasten droegen gewoon een spijkerbroek met gympen. Dat vond ik wel opvallend."

Uiteindelijk bedroeg de rekening 485 euro. Een hoop geld, maar dat was het helemaal waard, vertelt Ingrid. "Het was echt heel bijzonder. We hebben vijftien gerechtjes gehad en die waren allemaal ontzettend lekker. Je krijgt smaakcombinaties die je normaal gesproken nooit eet."


Eén van de amuses. (Privéfoto Ingrid Copinga Wollerich)

Ingrid is alweer voor het volgende sterrenrestaurant aan het sparen. "Ik denk dat het De Groene Lantaarn in Zuidwolde wordt, die heeft twee sterren. Ik kijk er nu al naar uit."

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws