Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

18 juni 2017 17:17

Hoorn doorboorde matador 15 centimeter diep: 'Ik ga dood'

De Spaanse matador die stierf door een aanval van een stier, heeft voor zijn dood nog een paar woorden gesproken tegen een collega. “Breng me snel naar het ziekenhuis, ik ga dood”, zei hij.

Ivan Fandino (36) werd in de arena in Aire-sur-l'Adour, in het zuidwesten van Frankrijk, aangevallen door de stier, nadat hij zijn doek verliest. De hoorn doorboorde hem en zat volgens Spaanse media 15 centimeter diep in zijn lijf. Enkele vitale organen werden geraakt, waaronder de longen. Op Youtube staan beelden van het schokkende incident.

Fandino werd niet direct naar het ziekenhuis gebracht. Een uur lang probeerden artsen hem ter plekke te behandelen. Uiteindelijk konden ze in het ziekenhuis niets meer voor hem doen.


Het fatale moment (FOTO: AFP)

Fandino is de tweede in een jaar tijd die tijdens een stierengevecht om het leven komt. Vorig jaar juli kwam de 29-jarige Victor Barrio om tijdens een gevecht dat live op tv werd uitgezonden.

Toch komen dodelijke ongelukken bij het stierenvechten weinig voor. Vóór Victor Barrio was het een tijdje geleden. In 1987 stierf een Colombiaan 'in het harnas'; in 1985 kwam de laatste Spanjaard om. Wel vallen er volgens de BBC ieder jaar tientallen gewonden in de ring, maar officiële cijfers hierover zijn er niet.

Meer op rtlnieuws.nl:
Gefascineerd door stierenvechten: 'Maar ik hoop nooit meer een matador te zien sterven'

Topnieuws