Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 februari 2018 11:03

Holleeder vindt dat zijn zussen hem een 'smerige streek' hebben geleverd

Willem Holleeder zegt dat hij 'verbijsterd' was toen hij hoorde dat zijn zussen Astrid en Sonja zich tegen hem hadden gekeerd. "Ik dacht dat ik droomde."

De belastende verklaring van zijn zussen kwam 'als een donderslag bij heldere hemel', vertelde Holleeder tijdens de vijfde zittingsdag in zijn strafproces.

Smerige streek

"Dat we af en toe ruzie hadden: okee", zei Holleeder. "Maar dat ze zo zijn gaan liegen, is wel het ergste dat ik heb meegemaakt. Ik heb altijd alles gedaan voor mijn familie. En dan wordt me zo'n smerige streek geleverd."

Zijn jongste zus Astrid 'zit overal achter', zei hij. "Zij is gewoon uit op het geld. Dat is ze altijd al geweest. Ze heeft Judas geschreven voor het geld. Ze had zelfs een aandeel in de film over de Heinekenontvoering. Jan Boellaard krijgt niets, Frans Meijer krijgt niets en ik krijg niets. Dat is toch te gek voor woorden?"

De rechtbank praat vandaag met Holleeder over de periode tussen begin 2012 en eind 2014, toen hij op vrije voeten was na het uitzitten van zijn straf voor de afpersing van onder anderen vastgoedman Willem Endstra. Ook een deel van de verklaringen die zijn zussen aflegden komt aan bod.

Het proces tegen Holleeder:

Willem Holleeder staat terecht voor het geven van de opdrachten voor de moorden op John Mieremet en Kees Houtman in 2005 en Thomas van der Bijl in 2006. 

Daarnaast verdenkt het Openbaar Ministerie hem van het laten vermoorden van zijn oude vriend en mede-Heinekenontvoerder Cor van Hout en Robert ter Haak, die toevallig naast hem stond (beiden in 2003), en vastgoedmagnaat Willem Endstra in 2004. Ook staat Holleeder terecht voor poging tot moord op Mieremet in 2002 en David Denneboom in 2004.

Bovendien wordt hij beschuldigd van deelname aan een criminele organisatie met onder anderen Dino Soerel, Ali Akgün, Jesse R., Peter la Serpe en Fred Ros.

Willem Holleeder: portret van de bekendste crimineel van Nederland:

"Het is niet fraai, maar het is wat het is." Historische woorden van Willem Holleeder. Hij begon jong in de criminaliteit en pakte het meteen al groots en met veel geweld aan. Hij staat voor de rechter vanwege een aantal liquidaties.
Topnieuws