Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 09:32

Heerlijk nazomerweer dit weekend: 20 graden en volop zon

Terrasliefhebbers opgelet! We krijgen heerlijk nazomerweer dit weekend, zegt Buienradarweerman William Huizinga. "De zon gaat los! Het wordt prima weer om de barbecue weer naar buiten te halen of een terrasje te bezoeken."

We moeten nog wel een dag geduld hebben voor het nazomerweer. Morgen wordt het namelijk wel wat warmer dan vandaag, maar de zon zal zich niet veel zien. Dit weekend wordt dat wel anders, verwacht Huizinga. "Alleen in het noorden is er morgen nog wat kans op wolkenvelden, maar in de rest van het land is het tip-top in orde. Zondag is het overal in het land zonnig."

Maandag lokaal 24 graden

Zaterdag zal het gemiddeld zo'n 19 graden worden. Zondag wordt het 21 à 22 graden. "Het gaat ook niet hard waaien, dus met de gevoelstemperatuur zit het ook goed," zegt Huizinga. Maandag wordt de warmste dag van de week. Dan kan het lokaal nog 24 graden worden. De dagen daarna zakt de temperatuur weer onder de 20 graden. 

Dit kan zomaar eens de laatste keer van het jaar zijn dat de 20 graden wordt gehaald, zegt Huizinga: "We zitten na maandag natuurlijk al halverwege oktober dus dan neemt de kans op dit soort temperaturen erg snel af."

Zo versla je de herfstdip

Topnieuws