Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 september 2017 08:15

Geen revanche voor Arrold in Miljoenenjacht: 'Over hoger beroep gaan we nog nadenken'

Miljoenenjachtdeelnemer Arrold van den Hurk heeft de afgelopen tijd 'best vaak' gedacht dat de rechter hem in het gelijk zou stellen en hij een groter geldbedrag zou meekrijgen. Maar gisteren bleek dat hij de rechtzaak heeft verloren. "Teleurstellend."

Eind 2013 drukte Van den Hurk naar eigen zeggen per ongeluk op de stopknop, waardoor hij genoegen moest nemen met een koffertje met 'slechts' 125.000 euro. Later bleek in zijn koffertje vijf miljoen te zitten. Met zijn advocaat Peter Plasman probeerde hij sindsdien zijn gelijk te halen. Maar de rechter ging daar niet in mee

ZIE OOK: Arrold mag spel niet afmaken: rechter stelt kandidaat Miljoenenjacht in ongelijk

De afgelopen vier jaar heeft Van den Hurk het fragment 'heel vaak' teruggekeken, zei hij in het tv-programma Pauw. En misschien wel 'vijf miljoen keer over nagedacht', lachte hij. 

De dag na de winst van 125.000 euro was hij best tevreden. "Al gaat er nog 29 procent af." Niet mis, zou je denken. "Je kijkt naar wat je hebt en daar moet je blij en gelukkig mee zijn", zei hij destijds.

Bekijk hier hét moment terug:

Toch besloot hij naar de rechter te stappen. De dag na de uitzending werd Van den Hurk gebeld door een stuk of vijf advocatenkantoren. Uiteindelijk ging Van den Hurk in zee met advocaat Peter Plasman, die het direct een uitdagende zaak vond. 

Na vier jaar heeft de rechter nu geoordeeld dat Van den Hurk genoegen moeten nemen met zijn prijs van 125.000 euro. "Een regel hoeft niet geschreven te zijn om geldig te zijn. Dat die regel bestond, was duidelijk." Dat de deelnemer last had van zenuwen en daardoor per ongeluk op de rode knop had gedrukt, maakt verder niet uit, zegt de rechter: "Beheersing van zenuwen is onderdeel van het spel."

Mogelijk hoger beroep

Het gewonnen geld is niet opgegaan aan advocaatkosten. "Een kleine verbouwing, wat weggelegd voor de opleiding van mijn zoon en volgend jaar zijn we 25 jaar getrouwd, dan komt het ook van pas", somt Van den Hurk op. De gang naar de rechter kost hem niets. Een sponsor betaalt advocaat Peter Plasman 'een uurtarief dat onder het pro-Deotarief ligt'. 

Van den Hurk zou nog in hoger beroep kunnen gaan. "Daar hebben we het nog niet over gehad, dus dat weet ik nog niet", zei hij bij Pauw. Plasman vulde aan: "We gaan het vonnis goed bestuderen en dan met z'n tweeën kijken wat we gaan doen." 

Topnieuws