Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

20 februari 2018 12:45

Géén finale, maar toch brons voor shorttrackploeg

Door een klein wonder hebben de shorttrackvrouwen op de 3000 meter aflossing brons gehaald op de Olympische Spelen. En dat terwijl ze niet eens meededen in de finale.

De vrouwen leken vooraf kansloos voor een medaille, omdat ze eigenlijk al uitgeschakeld waren. Ze moesten de B-finale rijden.

De ploeg, bestaande uit Jorien ter Mors, Suzanne Schulting, Yara van Kerkhof en Lara van Ruijven, reed daar geweldig. De equipe van bondscoach Jeroen Otter reed 4.03,471, een wereldrecord.

​Ongeloof bij shorttrackers

De blijdschap is enorm na het behalen van brons.

Foto: ANP

China en Canada

Daarna kwam de A-finale, waarin vier landen streden om het de medailles. De finale verliep tumultueus: twee landen werden gediskwalificeerd. En dat betekende brons voor Oranje.

Zuid-Korea won het goud en Italië het zilver. China en Canada werden gediskwalificeerd. 


Foto: ANP

De jury nam na de finale, waarin Zuid-Korea als eerste over de meet kwam vóór China, ruim de tijd om de beelden van valpartijen te analyseren en kwam tot het harde oordeel dat China en Canada uit de uitslag moesten worden geschrapt. 

Voor Ter Mors, die op de Spelen in Zuid-Korea al goud won op de 1000 meter bij het langebaanschaatsen, was het een gedroomd afscheid in haar laatste optreden als shorttrackster. De Twentse gaat zich vanaf nu volledig toeleggen op de langebaan, met in het gelukkige bezit van een bronzen medaille op de schaatsdiscipline waarin ze jaren actief was.

Shorttrack voor dummies:

Zo zit de sport in elkaar.

 

Topnieuws