We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

06 april 2017

'Geef appende ouder achter het stuur torenhoge boete'

Geef ouders die achter het stuur bezig zijn met hun smartphone, een dubbel zo hoge boete als er kinderen in de auto zitten. Daarvoor pleit Veilig Verkeer Nederland (VVN).

"Dus een bekeuring van 460 euro in plaats van 230 euro als ze op heterdaad worden betrapt", zegt VVN-directeur Felix Cohen in De Telegraaf.

Rijden met alcohol op

Volgens Cohen geven ouders die, terwijl ze rijden, telefoontjes plegen en appjes versturen, het verkeerde voorbeeld. "Juist als opvoeder moet je je bewust zijn van je verantwoordelijkheid."

Het Openbaar Ministerie ziet wel iets in het plan van de VVN, maar zegt daar voorlopig niets aan te kunnen doen. "Dat is aan de wetgever. Maar wat ons betreft geldt het voorbeeld niet alleen voor smartphones, maar ook voor te hoge snelheid en rijden met alcohol op", zegt een OM-woordvoerder.

Topnieuws