Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 oktober 2017 14:54

Extra politie nog maanden op Sint-Maarten: 'Plunderaars één voor één oppakken'

Op Sint-Maarten is de politie, ruim vijf weken nadat orkaan Irma een deel van het eiland verwoestte, nog steeds dagelijks in de weer met het oppakken van plunderaars die tijdens en na de storm hun slag sloegen. "We pakken ze één voor één in de kraag", zegt politiewoordvoerder Thomas Aling.

Op het Nederlandse deel van Sint-Maarten zijn nu nog zeventig agenten uit Nederland. "Dat zijn rechercheurs en politieagenten die op straat surveilleren", zegt Aling, woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie.

Samen optrekken

Ze werken intensief samen met hun collega's die normaal op Sint-Maarten gestationeerd zijn. "Eén agent van Sint-Maarten trekt samen op met een agent uit Nederland, en zo gaat dat ook bij de rechercheurs", zegt Aling.


Politiewagens op Sint-Maarten. (Foto: Politie)

Omdat de ravage zo groot is, heeft de politie de handen vol aan de nasleep van de orkaan. Aling: "Op de vernielde huizen komen plunderaars af, dus die houden we in de gaten en we zorgen dat het veilig blijft. Kort na de orkaan was er ook een avondklok, maar die is inmiddels weer ingetrokken."

Nog maanden aanwezig

Aling verwacht dat de Nederlandse politie nog zeker een paar maanden op Sint-Maarten blijft. De autoriteiten op het eiland hebben direct na de orkaan extra personeel aangevraagd; de marechaussee, defensie en de politie schoten daarop te hulp.

Noodhulp op Sint-Maarten na orkaan Irma

Topnieuws