Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 juli 2016 11:13, in:

Pokémon Go wereldwijde hype

'Er kunnen zo doden vallen door Pokémon Go'

Een spelletje Pokémon Go spelen. Normaal gesproken onschuldig, maar het kan ook levensgevaarlijk zijn. Veilig Verkeer Nederland waarschuwt dat er doden kunnen vallen als we er niet verantwoordelijk mee omgaan.

Als mensen blind op hun telefoonscherm kijken om Pokémon Go te spelen, zonder om zich heen te kijken, 'kan het niet anders dan dat het aantal verkeersdoden zal toenemen', zegt een woordvoerder. Elk jaar komen naar schatting tien tot honderd mensen om het leven in het verkeer doordat zij of anderen met hun mobiele telefoon bezig zijn.

Automobilist beboet

De organisatie roept mensen op om verantwoordelijk te zijn. "Mensen gaan zo op in het spel dat ze hun omgeving niet waarnemen. Daar zit onveiligheid in, voor jezelf en voor medeweggebruikers.'' Natuurlijk is het veilig als je Pokémon Go speelt in een weiland, op een groot plein of in een park. "Maar als er straks locaties bijkomen op rotondes, kruispunten, dat soort plekken?''

Een wijkagent in Nunspeet meldt dat een automobilist afgelopen nacht naar de kant werd gedirigeerd vanwege vreemd rijgedrag. Hij bleek achter het stuur bezig om Pokémon-wezentjes te vangen. "Het zal toch gebeuren dat je door het vangen van een Pokémon aan je einde komt. Dat is wel bizar'', aldus Veilig Verkeer Nederland.

Vanochtend werd bekend dat de politie meerdere meldingen hebben binnengekregen over verdachte en soms gevaarlijke situaties. Zo stonden er drie jongens in de berm van de snelweg bij afslag Amersfoort, die Pokémon aan het zoeken waren. 

Wereld in de ban van Pokémon Go
 

Meer op rtlnieuws.nl: