We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

14 september 2017 16:06

Enorm drukke avondspits door zware regenval

De Verkeersinformatiedienst (VID) verwacht een drukke avondspits door de overvloedige regenval. Om half drie vanmiddag stonden op de knelpunten al de eerste files. Om vijf uur was de totale filelengte al ruim boven de 350 kilometer. Totaal wordt 400 tot 500 kilometer file verwacht.

Dat is uitzonderlijk, zo vroeg in het najaar: in september kwam een totale filelengte van meer dan 400 kilometer maar vijf keer eerder voor. De spits van vandaag zou dan in de top 3 van drukste spitsen dit jaar terechtkomen.

Afstand houden

Doordat automobilisten vanwege de regen meer afstand houden, zullen de files snel aangroeien, verwacht de VID. Buien bedekken op dit moment vrijwel het hele land, met uitzondering van het noordoosten. Vooral in de Randstad, Noord-Brabant en Overijssel worden de komende uren zware buien verwacht.

Topnieuws