We zien dat je waarschijnlijk onze advertenties blokkeert. RTLNieuws.nl heeft de inkomsten uit advertenties nodig om goede, onafhankelijke verhalen te blijven maken. Ook kan het zijn dat door het gebruik van een adblocker bepaalde functies op de website niet goed werken. Maak je een uitzondering voor onze pagina's? Voor meer informatie, klik hier.
Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

12 oktober 2017 14:06

'Enkele verdachten' mislukte kaping nog op de vlucht

Meerdere verdachten die volgens de politie betrokken waren bij het plan om met een helikopter een zware crimineel uit de gevangenis van Roermond te bevrijden, zijn nog alijd voortvluchtig. De politie weet om welke verdachten het gaat.

De politie was vooraf op de hoogte van het plan en wist uitvoering ervan te voorkomen. Na een achtervolging schoot de politie in Roosteren (Limburg) een verdachte dood. Drie andere verdachten werden opgepakt. Over de verdachten die nog op vrije voeten zijn, wil de politie alleen zeggen dat het om 'enkele verdachten' gaat. 

Amsterdamse onderwereld

De mislukte bevrijdingsactie draaide om een gevangene die is veroordeeld voor een liquidatie in de Amsterdamse onderwereld. Volgens diverse media gaat het om Benaouf A.. De politie wil dit niet bevestigen of ontkennen.

Advocaat Sander Janssen zei vandaag nog dat hij nog 'geen enkele officiële berichten of aanwijzingen heeft ontvangen' dat het inderdaad om A. zou gaan. 

Meer op rtlnieuws.nl:

Topnieuws