Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

02 januari 2018 07:23

Eerste storm van 2018 op komst: 'Bakken regen en onstuimig weer'

Het jaar 2018 begint onstuimig. Vandaag is het nog rustig, maar vanavond trekt de wind aan. "Vannacht krijgen we al een bak regen", zegt meteoroloog Maurice Middendorp van Buienradar. "Morgen valt er 20 millimeter binnen 24 uur, dat is een behoorlijke plens."

Morgen krijgen we aan de kust te maken met een westerstorm, meldt Weeronline. "Aan de kust krijgen we windkracht 9, op de Wadden zelfs 10", zegt Middendorp. "Dat gaat gepaard met windstoten tot 110 kilometer per uur. Ook landinwaarts zijn windstoten. Het wordt een onstuimig dagje."

ZIE OOK: KLM annuleert 104 vluchten om storm

Relatief zacht

De meteoroloog van Buienradar denkt dat het verkeer in de ochtendspits last krijgt van de storm. "Vooral aan de kust is het met die wind en de regen geen fijn weer om te rijden. Maar het scheelt dat het kerstvakantie is, dan zijn er minder auto's op de weg."

'Windstoten van 120 km/u':

Maurice Middendorp van Buienradar vertelt over de storm.

Na woensdag blijft het relatief zacht. In het weekend komt daar verandering in, zegt Middendorp. "Dan draait de wind naar het noordoosten en wordt het kouder. De temperaturen dalen naar normale waarden voor de tijd van het jaar, zo'n 4 à 5 graden met 's nachts kans op nachtvorst. Het wordt meer winters weer."

Zo hard waait het nu:

 

2017 kende behoorlijk wat dagen met extreem weer:

Een overzicht van het opvallendste weer van 2017: van herfststorm tot sneeuwchaos.
Topnieuws