Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

19 juni 2017 14:22

Docent spoorloos, leerlingen moeten examen overdoen

Een flinke tegenvaller voor 80 leerlingen van de koksopleiding van het ROC Midden-Nederland. De docent die onlangs bij hen het examen Nederlands afnam, is met de noorderzon vertrokken. De leerlingen moeten het examen overdoen.

De docent was nog maar kort aan het werk op het ROC en nam bij de leerlingen het examen 'spreken' en 'gesprekken voeren' af.

Een paar weken geleden kwamen ze er bij de opleiding achter dat hij de resultaten van het examen niet goed had gedocumenteerd. Medewerkers van het ROC hebben toen geprobeerd contact met de man te zoeken. Hij is gebeld, gemaild en er zijn mensen van de opleiding langs geweest. Ook een aangetekende brief bereikte de man niet.

"Dit heb ik nog nooit meegemaakt en ik werk hier al enige tijd", zegt Aris Willems van het ROC. "Dit is vervelend. Zeker voor de studenten die examen hebben gedaan."

Officiële herkansing

De gedupeerden worden uitgenodigd om het examen opnieuw te maken, op 29 juni of 3 juli. Deze herkansing geldt niet als een officiële herkansing. De leerlingen die het niet halen, kunnen het dus nog een keer overdoen. 

De opleiding heeft de docent aansprakelijk gesteld voor de schade. Ouders en leerlingen zijn op de hoogte gebracht. "Die reageerden op zich wel begripvol. We hadden geen andere keus om dit besluit te maken." 

'Heel apart verhaal'

De docent verving een zieke collega en was net een paar maanden bij het ROC aan het werk. "Het is een heel apart verhaal. We gaan zorgen dat we dit nooit meer meemaken door nog sneller toe te zien op de aanname-protocollen", zegt Willems. "Maar hij was natuurlijk gewoon gescreend en gecontroleerd. Dit had niemand verwacht. Wij komen er wel overheen, maar voor onze studenten is dit echt heel erg vervelend."

Topnieuws