Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

02 januari 2018 13:24

Docent (40) krijgt 2,5 jaar cel voor misbruik 13-jarige leerlinge

Docent (40) krijgt 2,5 jaar cel voor misbruik 13-jarige leerlinge
De school in Assen.

Leraar Luuk S. is veroordeeld tot 2,5 jaar cel voor het misbruiken van een 13-jarige vmbo-leerlinge van Terra in Assen. De rechtbank in Assen veroordeelde hem vanmiddag tot dertig maanden cel, waarvan tien voorwaardelijk.

Ook moet de 40-jarige man zich laten behandelen, krijgt hij een beroepsverbod en heeft hij een verbod gekregen om in de woonplaats van het slachtoffer te komen. De rechtbank vindt dat de man schuldig is aan digitaal kinderlokken en verder een kind confronteerde met seksuele handelingen en kinderporno.

De ouders van het meisje stapten in augustus naar de politie, nadat zij seksueel getinte appjes op de telefoon van hun dochter ontdekten. Het meisje vertelde dat ze vanaf juni werd misbruikt. Dit gebeurde op school en in een bosje in Assen. De man wilde haar ook ontmaagden in zijn woning in Groningen. Zo ver kwam het niet.

Enorme impact op school

De ouders van de leerlingen van de school zijn in een brief op op de hoogte gebracht van de situatie. Er zouden geen andere leerlingen slachtoffer zijn geworden van de docent.

De zaak heeft volgens de schoolleiding een enorme impact op de medewerkers, leerlingen en hun ouders. Voor zover bekend bij de school had de man geen crimineel verleden. Hij had een Verklaring Omtrent het Gedrag, zoals verplicht is voor alle leraren.

Topnieuws