Menu Zoeken Mijn RTL Nieuws

13 september 2017 14:28

Columniste weg bij AD na omstreden column over MH17

Het Algemeen Dagblad heeft columniste Hanina Ajarai de laan uit gestuurd. Aanleiding is haar column over de ramp met MH17, waarin ze schreef dat de dood van de 298 slachtoffers haar niets deed. De column leidde tot een storm aan kritiek.

Hoofdredacteur Hans Nijenhuis van AD zegt dat de omstreden column niet de enige reden is voor het wegsturen van Ajarai. "Een nieuwe columnist aannemen is een gecalculeerde gok", zegt hij tegen RTL Nieuws. "Je hoopt dat in de loop der tijd een band groeit tussen schrijver en lezer. En soms gebeurt dat niet. Door alle kritiek op de MH17-column zag je dat in meest extreme vorm."

Gratis smartphone

De MH17-column was niet de enige column die stof deed opwaaien. Ajarai schreef ook een kritisch stuk over het plan om kinderen uit Haagse minimagezinnen een gratis smartphone te geven. Ook over die column bleken lezers te vallen.

Wie Ajarai opvolgt is nog niet bekend, wel dat het iemand zal zijn met 'een nieuwe stem, een andere kijk op dingen'. Ajarai publiceert op 28 september haar laatste column in de krant.

De columniste was in juli te gast bij RTL Summer Night:

Topnieuws